Автор: Алис Димишева Финалът на 45-ото издание на конкурса Мисис Вселена

...
 Автор: Алис Димишева Финалът на 45-ото издание на конкурса Мисис Вселена
Коментари Харесай

Mrs. Universe Елена Максимова може да има българска кръв

 

Автор: Алис Димишева

 

Финалът на 45-ото издание на състезанието „ Мисис Вселена ” с уредник Меги Савова бе в зала 3 на НДК. Над 100 претендентки от 5 разнообразни континента и повече от 90 разнообразни градове и райони се конкурираха една друга по хубост, чудатост, автентичност и артистичност.

 

В конкуренцията могат да вземат участие дами от 18 до 50-годишна възраст, омъжени, вдовици, разведени или такива, които повече от три години живеят на фамилни начала с половинката си. За всяка страна е разрешено да изпрати повече от една претендентка, стига дамите да са от разнообразни райони.

 

 Откриването беше повече от тържествено, с помощта на осъществяването на Внучките на бистришките баби, вписани в нематериалната съкровищница на ЮНЕСКО. След това състезанието бе стихотворец от блестящите водещи  Мариана Маринова (Мисис България и вице Мисис Вселена) и артиста и артист Иоан Карамфилов, който водеше на британски.

 

 Въпреки че тъкмо с това съм се захванала, с перо не мога да ви опиша какво видях! Когато водещите оповестиха „ дефиле с национални костюми ”, човек би си представил… Ами, национални носии! Не. Красивите дами бяха подготвили цяло празненство от декори, реквизити, цветове и какво ли още не.

 

По-малко скандалните (и въпреки всичко неотстъпващи по нищо!!!) костюми включваха тронове, шапки с камбани и цели мини постройки, както и всички забележителности на дадена страна под формата на табло, закачено на гърба. По-зашеметяващите бяха голяма матрьошка на колелца (от която излиза жена), стадо коне в съвсем действителен размер, шлем - тигрова глава, както и цялата африканска фауна, която можеше да се види на кръста на очарователната претендентка от Африка.
 Лентата за най-артистичен народен костюм отиде при Mrs. Indian Ocean, с наградата за Най-автентичен тоалет се окичи Mrs. Tokyo, а Mrs. Best National Costume стана Mrs. West Asia.
Дамите бяха подкрепени от свои сънародници, пристигнали в България особено, с цел да ги приветстват, както и от няколко посолства.

 

Претендентката от Филипините имаше може би най-сериозната почитател база, която огласяше радостно залата при всяка поява на любимката си. Счупих си телефона от фотоси и клипове, а евентуално и множеството фенове са създали същото, тъй като такова представление в България няма друго!

 

 В последна сметка победителка в 45-ото издание на състезанието „ Мисис Вселена ” стана…

 

(Барабани, апелирам!)  Мисис Удмуртия – Елена Максимова. Тя е родена в дребното селце Старая Гя. Вероятността на има българска кръв е много огромна, тъй като 8% от популацията на Удмуртия са волжки Българи.

 

Елена е на 34 години, майка на две деца – момче и момиче. Дамата има три висши образования, като едно от тях е магистратура в Англия. Обожава да пътува и към този момент е посетила 34 страни. Приключенският й дух я води в Австралия, където придобива документ за професионален гмуркач.

 

Като любителка на непознатите езици (говори четири) Елена е трансформирала заниманието си в специалност. Тя управлява верига от центрове за непознати езици в Ижевск, столицата на Удмутрия.

 

 Носителките на купата „ Мисис България “ за следващ път демонстрираха, че реализират удивителен синхрон, както при връчването на короните и лентите, по този начин и като членове на отговорно и умело жури.

 

То бе в състав:  генералният шеф на състезанието Сава Цеков, Анна Сирадзе - Mrs. Universe 2021, Даринка Кръстева, собственичка на Дари травел, Евелина Макрис, Мисис Дама на годината, Виктория Джумпарова, Топмодел на България и представител на Арнолд фуудс,  доктор Симеон Личев, Паолина Петракиева – Мисис България и  вице Мисис Вселена 2011, заместник-кмет на община Панчарево.

 

А ето и резултатът от работата на журито:

 

Първа подгласничка - Амбър Уан,  Mrs. Vietnam

Втора подгласничка - Естер Супа, Mrs. Venezuela

Трета подгласничка - Зоя Шейх,  Mrs. IndianOcean

Четвърта подгласничка - Сео Юн Чой,  Mrs. SouthKorea

 

 Надпреварата бе толкоз оспорвана и претендентките бяха толкоз разнообразни и невероятни, че затрудниха оптимално избора на журито. На спечелилия в „ Като две капки вода “ Стефан Илчев му се наложи да изпее четири парчета1 до момента в който съумеят да реализират единогласие.

 

Валентин Велчев пък извърши две фолклорни песни  на британски и испански като жест към участничките, което способства за положителното въодушевление и откровено ме изненада.

 

Красавиците от „ Великолепната петорка “ на Mrs. Universe получиха чанти от Cocoon с избродирано логото на състезанието. От всяка от тях е създаден единствено един-единствен образец, което ги прави в действителност неповторими.

 

 Конкурсът „ Мисис Вселена ” беше величествен, впечатляващ и напряко вълнуващ, а участничките в него бяха освен красиви, само че и артистични. Интересни. Благодарна съм, че видях с очите си сходно дъхоспиращо и сърцеразтупкващо събитие.

 

Магьосниците на косите от Cristian of Roma се погрижиха за прическите на претендентките, а гримът и театралните резултати за финалната гала са обезпечени от Code fashion TV.

 

 Мариана Маринова – Мисис България и вице Мисис Вселена бе в тоалет на Киара модерно на дизайнерката Гергана Апостолова. А артистът и артист Иоан Карамфилов, бе облечен от законодателите на мъжката мода Агресия.

 

Вината на Katarzhyna  допринесоха за отличното въодушевление на присъстващите.

 

А то имаше и уместно встъпление, тъй като продължи пет дни.

България в никакъв случай не е била хазаин на международен конкурс  с подобен обсег.

 

За да вземат участие в конкуренцията за купата Mrs. Universe (Мисис Вселена) се стекоха близо 100 носителки на  корони от всички краища на планетата.

 

Организаторката Меги Савова категорично акцентира, че  събитието излиза надалеч отвън рамките на елементарен конкурс за хубост.  За претендентките не е задоволително да са грижовни майки и да наподобяват добре. Всяка от тях е потвърден експерт, с гражданска позиция и е предана на благотворителна идея.

 

Това е 45-ото издание на интернационалния конкурс, който се радва на стабилно развиване и неизменим престиж. В него могат да вземат участие дами от 18 до 50-годишна възраст, омъжени, вдовици, разведени или такива, които повече от три години живеят на фамилни начала с половинката си. За всяка страна е разрешено да изпрати повече от една претендентка, стига да са от разнообразни райони.

 

Ще проследим хронологично събитията, съпътстващи състезанието, до момента в който стигнем до кулминационната точка – финала в Зала 3 на НДК.

 

Още с идването си „ коронованите дами “ получиха и раздадоха дарове. Всяка бе донесла присъщи за родината си армагани за останалите участнички, а те ще отнесат в домовете си спортни екипи и фланелки с надпис Mrs. Universe от Flair и козметика от  Pierre Fabre Bulgaria. В чантите си  към този момент ще носят ключодържатели от естествена кожа, подарък от Cocoon, още веднъж с надпис, доказващ присъединяване им в международния конкурс. Финалистките ще са още по-късметлии. За тях от същата фирма  приготвиха ефектни чанти с логото на Mrs. Universe.

 

Красавиците провокираха запушване в центъра на столицата при обиколката на София, подарена им от Дари травел като си направиха безчет селфита и фотоси пред всяка забележителност.

 

Денят приключи уместно с български гозби и нашенски ритми в кръчма Роден край. Момичетата се раздадоха, претворявайки всяка в своя жанр стъпките на правото хоро на „ Назад, обратно, моме Калино “, водени от Мисис България 2019 Марина Цветанова и участничката в състезанието Мисис България 2022 Станислава Василева.

 

А когато се появиха кукерите от еуфорията се заразиха даже най-сериозните съпрузи, съпътстващи претендентките.

 

На 1 февруари бе най-емоционалният и разтърсващ ден от вълнуващото събитие. В Балната зала на комплекс Монтесито, където бяха отседнали хубавиците, се организира форумът срещу домашното принуждение. Всяка от участничките имаше лимитирани минути за изявление, множеството от тях бяха подготвили къси филми, които описват персонални истории. Искрени сълзи, раздиращи душата самопризнания, смразяващи факти…

 

Човек не може да проумее по какъв начин съвсем всяка трета от тези преуспели и блестящи дами са били подложени на физическо, психическо, полово или икономическо принуждение. Присъстващите дълго ще помнят по какъв начин Mrs. Euro Philippines  извади от копринена торбичка двата ножа, с които заспивала всяка нощ, с цел да се пази от половите похищения на доведените си братя.

 

Общото обръщение на всички участнички във форума бе: „ Не сме сами! И в случай че се обединим, можем да победим насилието. Но би трябвало да приказваме за него и да не се срамим, тъй като виновността не е наша “.

 

След прочувствения катарзис, претендентките за Mrs. Universe имаха опция да реализират баланс с посещаване в Боянската черква, обезпечено от Дари травел. По време на екскурзията те „ вкусно съгрешиха “ с KFC, само че след това компенсираха със здравословно меню от

Arnold food и италианска вода S. Bernardo.

 

Колкото и извисена да е една жена, неизбежно попада в плен на извършването на покупки. Посетителите на столичен мол дълго ще помнят десанта на хубавиците, които въодушевено се заеха да влагат в локалната стопанска система и накупиха дарове за околните си.
 Колкото и изтощително да бе тичането из мола, хубавиците не можаха да откажат на Мисис Баба Вселена Магдалена Динкова да опитат от домашните й гозби. Кметицата на село Върбешница дойде особено в „ Монтесито “, с цел да ги нагости със собственоръчно точени погачи и банички и фасул с наденица. Кошничката от тесто, увенчана с корона от фондан бе толкоз изящна, а носителката на купата Mrs. Grandma Top Universe по този начин атрактивна в достоверната си национална носия, че дамите се подредиха на дълга опашка за фотография с нея.Вечерта приключи с караоке, в което не всички демонстрираха вокални благоприятни условия, само че пък се забавляваха откровено.
Официален медиен сътрудник на събитието е Code Fahion TV с права да излъчи извънредни репортажи. Модната телевизия обезпечи и специфичните резултати на сцената. Осветлението и озвучаването на грандиозното събитие бе от Вражеска емиграция Европейски Съюз ТЕХ ЕООД.

 

Специални благодарности на Би Ти Ви за интервютата с участничките.

На Делта гард участнички, посетители и жури разчитаха за своята сигурност и сигурността на събитието.

 

Снимки „ Качество. Дизайн. Точност “

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР